2013. július 3., szerda

Angel Beats!




TÖRTÉNET

Otonashi Yuzuru egy nap számra ismeretlen helyen ébred, de éppen egy csatatéren, ahol két lány harcol egymással. Nakamura Yuri elmodja neki, hogy már meghalt és a túlvilágon van, ahol egy kis csapat maga Isten és az Angyal ellen harcol valamint meghívja az úgynevezett "Frontvonalukra". Othonashi persze nem hiszi el és megpróbál odamenni az angyalhoz, akit Tachibana Kanade-nek hívnak. A beszélgetés nem sikerül túl fényesen, mivel az angyal szíven szúrja. Nemsokkal később Otonashi egy kórházi ágyban kel fel és meglepődik azon, hogy halálos sebe ellenére életben van. Ekkor már elhitte, hogy a túlvilágon van. Kiderül, hogy egy iskolában vannak, ahova a fiatalok kerülnek a haláluk után és "élniük kell a mindennapi iskolás életüket", hogy továbbléphessenek.
Otonashi, aki elvesztette az emlékeit egész életéről végül csatlakozik a frontvonalhoz, ami tele van olyan fiatalokkal, akik nem törődtek bele borzalmas életükbe és Istenen akarnak bosszút állni.......


SZEREPLŐK


Otonashi Yuzuru: Egyátlagos középiskolás srác, aki beállt harcolni maga Isten és az "Angyal" ellen. Először elég töketlennek mutatkozik, de mindig oltári nagy szerencséje van és így megússza "élve". 





















Nakamura Yuri: A Frontvonal főnöke, aki mindennél jobban utálja Istent és az ő "Angyalát".  Kissé agresszív, de mindenki szereti és elfogadja főnökének, úgy mint barátjának.















Tachibana Kanade: Ő a mi kis "Angyalkánk" akiről a későbbiekben elég sok dolog kiderül, amiket nem részleteznék okozzon mindenkinek meglepetést! Ő az "iskola" diáktanácsának elnöke, akinek az a feladata, hogy betartassa a rendet a "tanulókkal". Emiatt majdhogynem vadászik a Frontvonalra.














KRITIKA

Az Angel Beats! világa egyedi eddig hasonlót se láttam egyik animében sem. Ez a világ egy hatalmas iskola. Van itt tanóra, klubtevékenység, étterem, tornaterem. A baj ugye annyi, hogyha rendesen látogatod őket egyszer csak eltűnsz és tovább lépsz, de senki nem tudja, hogy hova és hogy ott mi történik. A sok halott ember között találhatunk NPC-ket is (az NPC jelentése Non-Player Character, ami annyit tesz, hogy azok a karakterek csak dísznek vannak ott nem pedig halott emberek lelkei). A zenék mindenhol el vannak találva mindenhova csodásan passzolnak. A történet is izgalmas, vidám, de olykor nagyon szomorú. Ha van olyan ember akinek egy könnycsepp nem csordul ki a szemeiből miközben nézi az vegye elő pár évvel később és nézze meg újra. Aki egy akciódús, vicces és egyben drámai animét szeretne megnézni annak mindenképpen kihagyhatatlan. Grafikailag is mind zeneileg is egyedi. A témája kissé tabunak számít ugyan, de ez akkor is egy hihetetlen mestermű! Mindenképpen ajánlom mindenkinek.





EGY KIS VÉRPEZSDÍTŐNEK PEDIG.



2 megjegyzés:

  1. Szerintem egy zseniális anime^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan :D Nagy kedvenceim közé tartozik, ahogy a Guilty Crown. Majd a későbbiekben arról is lesz egy kritika.

      Törlés