2013. július 18., csütörtök

Break Blade [Broken Blade]

Alapadatok:
    Manga alapján: Yunosuke Yoshinaga;
    Studiók: Production I.G, XEBEC;
    Műfajok: akció, fantasy, háborús, mágia, mecha,       sci-fi, shounen.

Ajánlás:
Mindenkinek ajánlom, aki már jobban benne van az animék világában. Igaz picikét inkább olyan fiatal felnőtteknek való és elgondolkodtató: Régi barátok újra találkoznak, érzések legyőzése, küzdelem önmagad ellen stb. De az ilyeneket már a „profi” animések értenek, akár felnőttek, akár nem. A szereplők kedvelhetőek akármilyen hosszban szerepelnek. Egy másodperc alatt kedvencekké válnak! Jó pont még az, hogy az „ellenség” érzéseit is megismerhetjük benne, amit valljuk be nem sok animében láthatunk. Sok műfajú, de kihozták belőle a fő témákat érezhetően: Mecha, shounen! A szinkronszínészek, mint megszokhattuk nagyon jól teljesítettek. Az anime maga: Érdekes, egyedi és különleges. A zene és a grafika kifogástalan! Legnagyobb része jó pontozást kapott!


Kritika:
Nem sok hibája van, de ami van az azért észrevehető: Sok műfajt próbáltak benne egyszerre kavarni, ezért maga a történet nem nagyon érthető és a szereplők érzései sem. Például azt a szerelmi háromszöget nyugodtan ki lehetett volna hagyni, mivel ezzel csak mindenkit áltattak és összezavartak. Na meg ha már az összezavarásnál tartunk könnyen összelehetett tévesztetni a neveket is! Egyébként tipikus shounen a sok műfaji keveredése ellenére: Van egy különleges fiú. Egy régi gyerekkori barátja a mostani ellensége. Van egy lány akit szeret és ő is szereti viszont. Na persze a lány is bishoujo. A srác először nyápic, de eztán megvédi a magának fontosat! Stb. Na a főbb műfajai közé tartozik a mecha is: Nem cicomázták túl, de ez így élvezhető. Gondolom érthető!

Saját vélemény:  (SPOILER VESZÉLY!)
Nagyon meg voltam elégedve ezzel az animével! Nem szerettem, sőt utáltam a mechat és a shounent eddig, de ez megszeretette velem. Igaz maga a története nem nagyon ragadott meg, de a grafika, a zene nagyon jók voltak! Volt benne  egy cseppnyi szerelem is, de azt nem tudom hogy nevezhetnénk annak. Először nem tetszett hogy az ellenség között van egy két jó is, de ezt is megkedveltem. Voltak feleslegesek benne pl. még az is hogy a két lány… yurit akartak ebből csinálni?! De egyébként így összességében: Könnyen megkedvelhető!
Főszereplő(k) jellemzése:
    
Rygart Arrow: Egy lusta fiatal felnőtt, különlegessége az az, hogy nincs „varázsereje” s ezért szegény sorsra jutna öccsével, de nem! Hanem, igaz picikét nyögdécselve, de katona lesz, aki vezeti a szintén különleges Gólemjét: Broken Blade-t a régi barátja elleni háborúban. Mert a saját hazáját védi, aminek mellesleg a királya másik gyerekkori barátja. És hogy tetőzzük tovább annak feleségébe és szintén gyerekkori barátjába szerelmes. Gondolom ennyi elég is volt.
Egyéb:
             Kb. 50 perc egy rész.
Röviden:
             Élvezhető, kis éjszakai animézésre ajánlott, jártasabb otakuknak!

Sziasztok! Ez az első kritikám így legyetek velem kegyesek! ^^”  Egyből bele csaptam a lecsóba ezért ezt itt írtam! xD Biztos hagytam ki belőle dolgokat, de akkor azok nem fontosak! ^^ Az ismertetővel már nem szenvedtem meg, bocsi érte!

Írta:
Fruzsina

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése