2013. június 5., szerda

Groove Adventure Rave

Röviden a történet:
Adott a főszereplőnk Elie.A nevén kívül mást nem tud.Járja az országot emlékeit kutatva és sokat jár kaszinókba.Ebből van az össz bevétele 
.Történetünk elején is éppen szerencsejáték szenvedélyét űzi.Haru a másik főszereplőnk elveszti a kutya-bogár keverék megállapíthatatlan fajú kis fehér hóemberszerű Plut.Betéved a szórakozóhelyére és valami véletlen folytán a lány lábai között bukkan fel.Erre ő ordítozva szétlő mindent.Ezzel a furcsa találkozással indul minden.Megígérik egymásnak hogy együtt fogják keresni Elie emlékeit és azt a bizonyos dolgot amit haru szeretne megtalálni(Rave , mint később kiderül). Kis csapatunk útnak is indul a Punk Striet felé hogy megjavítassák a pisztolyokat amik tönkrementek és Haru kardját ami egy csata során eltört..Itt botlanak bele egy szintén furcsa véletlen folytán Musicába az Ezüst ritmusból ami egy hírhedt rablóbanda.Innentől pedig akit érdekel az nézze meg az animét. Többet nem mondhatok.
Kritika:Groove Adventure Rave.Rejtély Kaland Harc Amnézia sok szereplő és mindig váltakozó táj ahogy haladnak az útjuk során egyre különfélébb a látványvilág.Ennek is  a híres Fairy Tai alkotója, Hiro Mashima volt az a csodás ember akinek ez a remekmű kipattant a fejéből.Hozza a 2001-2002-es színvonalat sőt ha nem tudnám szerintem 2005-ösnek tippelném (egy kis jóindulattal). A történet nem lapos , leköti az ember figyelmét és megmarad az emlékezetében.Ha az 51 rész alatt valamikor abbahagyod és később állsz neki újra akkor is ott tudod folytatni, azzal az érzéssel ahogy otthagytad.A harcok mint a legtöbb animében eltartanak egy darabig és inkább a panoráma pusztul el mintsem az ellenfél.Többféle harci tecnikát is láthatunk , a szokásos, legyőzi és jön a következő kihívó.Persze elcsépeltnek hangzik ,de ki nem szeretné az ilyen történeteket? Hisz a top 10 -ből minimum 5 ugyanezen az alapon fut és valljuk be nem hiába top 10.Hiro-sensei fogott két homályos múlttal rendelkező vicces figurát megfűszerezte egy két lábon és néha négy lábon járó cuki fura valamivel  Plu személyében majd kiegészítette Musicával hogy csak azért is kerek legyen a történet.A karakterek szimpatikusak.Néhány csalódás azért ért, mivel ez tényleg visszamaradottabb mint a tökéletesített változata és néhány szereplő pont úgy vagy pedig nagyon hasonlóan néz ki. Elie magával ragadó személye viszont remekül illik ebbe a környezetbe.Akció dús kis anime amit fiúk lányok egyaránt szívesen megnézhetnek.Nem korosztályfüggő , bár nekem úgy tűnt mintha direkt azért készítették volna el így ,hogy gyerekek is megértsék.Sok rosszat nem tudok róla mondani viszont annál több jót.
Saját vélemény röviden : Nekem kimondottan tetszett.Kedvenceim közé került.Tervezem hogy többször megnézem.Hangulatos kis vidám történet bár néhol komoly.A színek és a karakterek a szívemhez nőttek.
Bárkinek szívesen ajánlom.  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése