2013. június 18., kedd

Lovely Complex


A Lovely Complex egy romantikus vígjáték műfajú shoujo mangaként látta meg a napvilágot, Nakahara Aya kezéből. 2001-től 2006-ig a Shueisha Bessatsu Margaret gondozásában 17 kötet került kiadásra. A történet 2004-ben megkapta a 49. Shogakukan Manga-díjat.



 STORY

Koizumi Risa egy gimnazista lány, aki a maga 172 centijével kitűnik az átlagos magasságú lányok közül. Ha ez nem lenne elég, a kettes osztályba jár egy srác, Atsushi Otani, aki szintén efféle problémákkal küszködik, csak pont az ellenkezőjével. Ő a maga 156 centijével jóval alacsonyabb, mint az átlagos japán srácok. Emiatt mindkettejüknek van egyfajta komplexusa, ami a magasságukhoz köthető. Az iskola kezdete után elég jó barátokká válnak, de folyton veszekednek, ami általában oda fajul, hogy mindenki rajtuk röhög. Ebből a viselkedésből kifolyólag nevezi el őket  az osztályfőnökük az „All-Hashin Kyoujin”-nak (magyarul Defekt Duó), egy népszerű komikus duó után, akik között szintén nagy volt a magasságkülönbség.

A két fiatalnak azonban nincs szerencséje a szerelemben. Egy balul elsült szerelmi próbálkozás után - aminek oka persze a magasság - elhatározzák, hogy akkor sem adják fel. Szerelmük tárgya, Suzuki-kun és Chiharu összejönnek ugyan, de ők mindent beleadnak. Otani és Risa egyre több időt tölt együtt, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy a személyiségük és érdeklődési körük nagyon hasonlít. Még zene téren is, hiszen mindketten odáig vannak a japán rap műfajban tevékenykedő Umibouzuért.

Ahogy egyre többet vannak együtt, Risa elkezd máshogy érezni a fiú iránt, amit eleinte nem mer megosztani a sráccal, azonban Nobu-chan unszolására - aki Risa legjobb barátnője - megpróbál közelebb kerülni a hozzá.
 Koizumi Risa: Ő a mi egyik főszereplőnk, aki mellesleg 172cm magas ami jóval több, mint az átlagos japán lányok testmagassága. ,,Tagja” az All-Hashin Kyoujin-nak. Személyiségre vicces és egy kissé hülye -emiatt sokat fogunk rajta röhögni-.

  Otani Atsushi: A férfi főszereplőnk, aki 156cm magas ami még a japán fiúknál is alacsonyabb. Az iskola kosárlabda csapatban játszik és meglepő módon jó is benne. Ő is ,,tagja” az All-Hashin Kyoujin-nak. Személyiségre ő is vicces a maga módján, de az ő jellemzője az, hogy a világ legnagyobb idiótája.


Nobu és Nakao kapcsolata nagyon szoros nagyon szeretik egymást általában Drágámnak nevezik a másika. Őket azért egyszerre mutattam be, mert nagyon mást nem lehet róluk mondani. Ők az anime elejétől a tökéletes álompár.  
Ciharu és Suzuki (nem vicc tényleg az autó nevét kapta). Ők a mi második párocskánk, de ők csak később jönnek össze valahol a 3-4 rész környékén ha jól emlékszem. Ciharu egy szégyenlős kislány aki zavarban van a fiúk jelenlétében. Suzuki szintúgy zavarban van a lányok jelenlétében. Először Otani és Risa akart összejönni a két karakterrel, de Ciharu nem tekintette Ciharu fiúnak, Suzuki pedig lánynak Risa-t. Ezt azzal magyarázták, hogy az egyforma magasságuk miatt. Részletezni őket sem annyira érdemes. Ott vannak mint még egy pár és ennyi.
KRITIKA 
A két főszereplőnk -ne tudjátok meg, hogy menni idő volt megtalálni rájuk a megfelelő szavakat- kezdjük mondjuk Otani-val: Ahogy már említettem egy idióta, aki még akkor se veszi észre, hogy Risa hogyan érez iránta amikor az bevallja neki. -Nem viccelek ,,Szeretlek Otani!˝ és ezek után is csak annyit csinál a gyerek, hogy kiröhögi.- Nem is tudok többet írni róla. Risa: Alapjában véve vicces és nincs vele baj, sokat fogunk rajta nevetni. Annyi baj van vele, hogy sokszor -szinte mindig- mindent túldramatizál. Ő egy szerethető karakter aki miatt én is végig bírtam nézni a sorozatot. A történet: Szerintem rájöhettetek arra, hogy a történet annyi lesz körül belül, hogy ezek hogyan jönnek össze. Persze nem ennyi az egész, de spoilergyárat nem akarok csinálni. Mindenképp plusz pontot kap a történet. Izgalmas és eseménydús, nem nyálba fulladós valamit kapunk, hanem egy ,,tökös'' és ütős storyt . Azt tudom mondani, hogy egyszer megnézhető anime kikapcsolni az agyad tökéletes. A mértékre vigyázzunk, hogy egyszerre mennyit néz meg belőle az ember, mert egy idő utána teljesen leszívja az ember energiáját.




Egy kis ízelítő:  

 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése