2013. június 29., szombat


A TÖRTÉNET


Kyousuke Kousaka egy 17 éves srác, akinek van egy húga Kirino. Ő három évvel fiatalabb bátyjánál és Kyousuke-vel ellentétben egyáltalán nem nevezhetjük átlagosnak. Gyönyörű, okos, és igen népszerű diák, mert már ilyen fiatalon befutott modellnek számít. Ez az ellentét igen szépen kihat kettejük kapcsolatára, vagyis nem mondható, hogy túl jó testvérek lennének. Egy nap viszont mégis történik közöttük valami. Az egész egy dvd tokkal kezdődött, amit Kyousuke talált otthon, a tok alapján, melynek címe Hoshikuzu Witch Meruru volt, egy animének tűnhetett. De amit a tok rejtett, az nem épp anime volt, hanem egy +18-as (eroger=pornó) játék. A kérdés fel is vetődött benne, kié lehet a játék, talán az anyjáé, az apjáé, vagy netalán Kirino-é? A válaszra este derül fény, mikor Kyousuke a szobájában találja a húgát, ahogy épp valamit szorgosan keresgél. Viszont ez még nem minden, mert Kirino még aznap olyat mutat Kyousuke-nek, hogy az álla is leesik, viszont az apja miatt ezt titkolnia kell. Ebben persze Kyousuke segítséget nyújt, és miegymásban, ami Kirino hobbijához kell, vagyis mondhatni, kivételesen tényleg "jó" testvérek lesznek. A későbbiekben is egy csomó feladatot fog elvégezni a bátyja neki, de ezekről nem akarok írni, mert túlságosan spoiler lenne.



 SZEREPLŐK





  Kousaka Kyousuke: A férfi főszereplő, aki egy 17 éves átlagos srác, aki a húga árnyékában él egészen addig, amíg meg nem tudja mi is a húga hobbija. Miután megtudja a húga furcsa hobbiját nem ítéli el, hanem elfogadja és segít neki amiben csak tud. Sokan ezért perverznek fogják őt hívni, pedig ő csak segít a húgának. ha azt nézzük ő egy átlagos báty aki szereti a húgát és bármit megtesz érte.

















 Kousaka Kirino: egy 14 éves lány, aki erős tsudere jellemmel rendelkezik. Ráadásul, egy talán még ettől is erősebb ’kishúg’ fétise van, és ezt kielégítendő rengeteg báty és kishúg témájú eroge játékkal rendelkezik. Ezekre a játékokra pedig a modellkedéséből telik annyira. Ennek ellenére még ő maga sem tudja miért kedveli annyira ezeket a témákat, bár eléggé kitűnik a történetből, hogy neki testvér komplexusa van és ezzel elégíti ki vágyait, amit bátyja társasága eddig nem adott meg neki. Gyakran tagadja érzéseit a téma felé, hiszen akkor el kellene hagynia a játékok élvezetes világát. Mindazonáltal, Kirino flusztráltnak érzi magát, mikor bátyja egy másik lány irányába több érdeklődést mutat.  Hasonlóképpen, gyakran Kirino kényszeríti bátyját, hogy játsszon a játékaival, vagy vigye el őt ide-oda, de tagadja, hogy remekül érzi magát Kyousuke mellett. Ez a dolog akár addig is fajulhat, hogy megüti a bátyját  vagy parancsolgat neki, mintha Kyousuke lenne a pasija. Annak ellenére, hogy Kirino kijelenti, hogy csak a cukiságuk miatt játszik ezekkel a játékokkal, mégis egy perverzebb oldalát mutatja eközben. 




Ruri Gokou (Kuroneko): Kuroneko egy otaku lány, aki gothikus lolita ruhájában feszít, amely egy cosplay is egyben, a kedvenc anime karakterének, és gyakran macskafüleket is visel. A tsudere jelleme sokszor összetűzésbe keveredik Kirino-éval. De Kuroneko mégis törődik Kirino-val. Kuroneko inkább a tinédzserközpontú fantasy animéket szereti, Kirino-val ellentétben. A lány piros kontaklencsével takarja el a kék szemeit. Viszont vannak húgai is, akikre nagyon odafigyel. Kuroneko suliban normális ruhában van és otthon vigyáz a húgaira. Az anime későbbi részeiben Kyousuke-t ’nii-sama’-nak szólítja, azért, mert szeretné, hogy legyen egy bátyja, és mert ezzek Kirino-t is bosszantja.










Saori Makashima: Az "Anime Girls Unit" vezetője, amely egy közösség az Interneten, és  az egyik meet-re Kirino is ellátogat. Nagyon vastag, szódásszifon szemüveget hord, és erős gesztussal beszél.  Saori egy arisztokrata család tagja, és találkozón kívüli életében igen hivatalosan is tud beszélni a barátaival. Ő elég magas, és olyan cosplay-t kell hordania amit külön neki készítenek. Kyousuke szerint a lány hangneme nagyon különbözik az Interneten használt és a telefonos vagy személyes kommunikációjától, ez utóbbi kifinomultabb. Saori általános otaku cuccai eltakarják, a Kyousuke szerint, topmodell testének vonásait. Saori vidám hozzáállása ellenére elég magányos, és magának való és fél, hogy a barátai egyszer elhagyják. 






Manami Tamura: Kyousuke gyerekkori barátja. Szemüveges lány, és igencsak elpirul, mikor Kyousuke bókokat mond neki. Sokat vannak együtt, és így az emberek azt gondolhatják, hogy randevúzgatnak. Kyousuke szerint a beszéde hasonlít a nagymamáéhoz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KRITIKA

Bevallom ezt az animét nembiztos, hogy megnéztem volna a közeljövőben, de egy barátom kedvenc animéje ezért megnéztem. Azt kell mondjam tetszett. Nagyon jól ki van találva a történet a karakterek a szinkronok minden a helyén van. A leginkább az zavart, hogy a báty itt megint csak ahogy a legtöbb férfi főszereplő az animékben nem egy géniusz.  Ez kezd egy kissé unalmas lenni számomra. A húga beteg komplexusát sem veszi észre és azt sem, hogy a gyerekkori barátja teljesen belezúgott. De a legfurcsább mégis csak az, hogy Kyouskénak semmilyen külön élete nincsen ha úgy nézzük mindig a húga körül forog. A Minami-val kapcsolata is marad olyan amilyen, mert egyszerűen nem kezdtek a készítők semmit vele, ami dobott volna egy kicsit a hangulaton, hogy nem csak a húga nyűgjeivel foglalkozik, hanem a saját kis dolgait is igazgatnia kelljen. A OST-k teljesen jók az OP és az ED elsőre kicsit fura de ahogy végignéztem az animét egyre jobban megtetszett. Pozitív élmény fűz hozzá nagyon jó szórakozás az embernek. Ajánlani tudom mindenkinek legalább egyszeri fogyasztásra. 






                                           Egy kis kedvcsináló







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése