2013. június 5., szerda

Kamisama Hajimemashita

Kamisama Hajimemashita
A Kamisama Hajimemashita (angolul: Kamisama Kiss)  2012 októberben kiadott lányanime. Egy szentély "életét" mutatja be a történet, tehát aki szereti a spirituális dolgokat annak nagyon ajánlom. Az anime 13 epizódból áll. A műfajok: humor, fantasy, romantikus, spirituális. Aki könnyed kikapcsolódásra vágyik az feltétlen pillantson be a Mikage szentélybe! :)

Főszereplők: 
Nanami Momozono
Egy tinédzser lány aki az apjával élt együtt, egészen addig a napig míg teljesen el nem adósodtak és el nem árverezték a házukat. A tragikus nap után apja is elhagyta a lányt, így Nanami az utcára került. Ám történetünk elején Nanami
sorsa hatalmas fordulatot vesz.


Tomoe
Tomoe a  Tokióban fekvő Mikage szentély famíliárisa (famíliáris: a szentélyisten segédje). 
Úgy ahogy Nanamit,Tomoét s magárahagyták Ám nem az apja, hanem a "főnöke", a szentélyisten. Húsz évig volt a szentély istenség nélkül, ám Tomoe reményei arról, hogy 
viszontláthatja mesterét szertefoszlottak, mikor egy rejtélyes idegen 
lépett be a szentély ajtaján.A többi szereplőt majd az animében megismerhetitek ! :)
Rövid tartalom:
A már jól ismert Nanami az utcán üldögélve találkozik egy különös férfival, akin segíteni fog. A férfi hálája jeléül "megpecsételi" a lányt és ad neki egy címet, azzal az indokkal, hogy költözzön oda. Mivel Nanaminak nincs otthona ezért elmegy a megadott címre. Mikor odaér látja, hogy egy szentélyhez küldték. Először kételkedik, majd bemegy a szentélybe. Mikor belép,nem túl kedves fogadtatásban részesül. Tomoe várja az ajtóban és még két segéd. Nanami itt megtudja, hogy ő a Mikage szentély új istene. Tomoe és Nanami találkozása nem indul túl fényesen, ám míg Tomoe istenkedésből oktataja a lányt egészen összemelegednek és a történet vége nagy fordulatot hoz mindkettejük számára.Kritika:
Szépen megrajzolt, egzotikus karaktereket használtak. A történet érdekes, bár talán kissé rövid, és nem láthatjuk Tomoe és Nanami kapcsolatának fejlődését. Az opening és az ending is nagyon érdekes és vidám hangulatú. Nagyon élvezetes, de a kevés rész miatt nem ragadt meg bennem annyira, mint például a Death Note vagy a Kilari. 

Saját vélemény:
Nagyon kellemes időtöltés volt számomra mind a 13 epizód. Szerintem azok is élvezni fogják akik nem szeretik annyira a spirituális dolgokat. A szereplők egytől egyig nagyon szimpatikusak. Remélem nektek is tetszeni fog ! :)
Jó szórakozást !


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése