2013. június 25., kedd

07-Ghost

Főszereplőnk Teito Klein, aki a Barsburg Birodalom katonai akadémiájának hallgatója, mellékesen korábban rabszolga volt.Teitónak rövid úton el kell menekülnie innen, hogy miért is? Nos, lássuk csak, talán azért, mert nem kellett volna ész nélkül az egyik fejesre rontania. Köztünk legyen szólva, örültem volna, ha a mi kis Teitónk sikerrel jár, és elintézi Ayanami kapitányt. Ó, hogy ő ki? Hát ő a mi ügyeletes főgonoszunk, igen, mert egy ilyen szereplő nem hiányozhat egy ilyen sztoriból. Teitót tehát börtönbe zárják, ahonnan a barátja (pontosabban egyetlen barátja), Mikage akarja kiszabadítani, ám mire odaér, Teito már elintézi az őreit. Ezután segít neki megszökni, aminek Teito nem nagyon örül, hiszen nem akarta a fiút belekeverni saját hülyeségébe. Ám egy igaz barát hajthatatlan ilyen téren, és főleg ilyen helyzetekben áll ki igazán a másik mellett. Teito tehát megszökik, ám Ayanami eltalálja a járművet (egy hawkzilest), amin főszereplőnk menekülne. Nem gond, a kis gép elég jól bírja, és mit ad Isten, épp a legjobb helyen és a legjobb ember fölött robban le teljesen. 3 püspök talál rá a fiúra és elviszik a sérült fiút a 7. körzetben található templomba. Az egyik püspök, Frau (egy csupa szív lélek – szeretjük őt nagyon ^^) a láncokat látva Teitón arra következtet, hogy a fiú rabszolga – erre egy tetoválás is utal – és közli, hogy ha a fiú a katonasághoz tartozna, helyben megölte volna. (Hát nem imádnivaló?) Így azonban a fiú a templomban maradhat, anélkül, hogy tartania kellene a Birodalomtól vagy Ayanamitól, hiszen a törvény szerint a templom menedékhelynek számít.

Saját vélemény:

Alapjában véve igen izgalmas az anime. Engem nem a harcstílusa fogott meg, hanem az vajon mi fog történni a mi kis Teitónkkal. Vannak  olyan részek ahol tuti, hogy szarrá röhögöd magad, de azért van benne elég szomorú rész is. Ember legyen a talpán aki nem érzi át Teitó szenvedéseit az anime folyamán. Elég sokat lehet belőle tanulni a fő szereplőnk világnézeteiből és a vágyaiból. Vagy ahogy próbálja leküzdeni a lelki problémáit az is tanulságos, hogy sose próbáld elfojtani és magadban tartani mert csak nagyobb fájdalom fog gyötörni ezt Teitó is megtanulta.Tudunk egy képességről, név szerint, a Zaiphonról, melyet főhősünk is birtokol, és ami egyfajta természetfeletti erő. A képesség maga elég ritka, ennek ellenére az anime „stábjának” fele használja ^^. 3 fajtája van, a Gyógyító, a Védekező és az Irányító/Manipuláló. Ezenkívül, szó esik két bizonyos kőről, az egyik Mikhail Szeme, a másik pedig Raphael Szeme. Amit tudunk róluk az az, hogy előbbit Teito birtokolja, és a kő a Raggs Királysághoz tartozik, azon belül is az uralkodó család tagjaihoz. Utóbbi pedig, magához a Barsburg Birodalomhoz, de hogy pontosan kihez, azt nem lehet tudni. A Zaipont használatával m harcolnak a Kor-ok és az emberek ellen is, de a Zaiponnak van egy magasabb szintje is amit csak a püspökök képesek használni egy úgynevezett  Bascules-t segitségével ami mérete és alakja függ a használója erejétől minnél nagyobb annál nehezebb vele bánni és kordában tartani. 


Kritika: 

Hol is kezdjem? Kezdjük a grafikánál, nos annyira nincs túlzásba véve a kidolgozás, de az sem mondhatom hogy rossz lenne. Ez ilyen közép út pont jó :-) Cselekményileg nem rossz mert elég izgalmas, bár nehezen indulnak be az események. A befejezését jól megoldották nincs elhamarkodva, nincs túl spilázva sem és kiderül, hogy lesz belőle második évad is. Szereplők terén igen változatos vannak negatív és pozitív észrevételeim is de ezt majd kicsit arrébb leírom majd :-) Egy valamit nem értettem meg benne, hogy hogyan tudott Teitó olyan gyorsan úszni mint egy sellő? a másik Teitó kezén ott van az a piros szar ami csak akkor jön elő ha bajban van. Jó párszor előjön, hogy megvédje őt,  a püspökök meglátják és Teotó nem veszi észre, hogy valaki más menti meg. Csak később eszmél rá, hogy tudják mi van a kezében, most komolyan ennyire hülye?

Akkor lássunk pár szereplőt:

Teito Klein:
 Ő a főszereplője az animének, tulajdonságait tekintve igen képzet harcos korához képes sok a harci tapasztalata. Az akadémián a zsenik közzé tartozik. Szerény, visszafogott természetű. Negatív tulajdonsága, hogy lelki trauma után képtelen normális döntést hozni a másik sokszor gyerekesen gondolkozik....




          
Teitó legjobb barátja, egyedül benne bízik meg csak. ő olyan személy aki Taitót annyira szereti mint a család tagjait és sosem árulja el vagy hagyja cserben még az élete árán sem. Negatív tulajdonságot nem lehet róla mondani mert nincs :-)
                           Mikage:

Sokat segít Teitónak nagyon kedves, bár  egy kicsit perverz a srác pap létére :-) Mindig ki húzza Taitót a szarból vagy próbál segíteni a lelki problémáin. Egy nagy negatív tulajdonsága van a fegyver a kezén vérre és gyilkolásra éhezik.
                              Frau:

Ő lenne a negatív szereplőnk az animében, aki mindenképp végezni akar  Taitóval a kő miatt. Mint megszokhatunk a negatív szereplőktől lelkileg sivár szúrós tekintete van...
                         Ayanami:

Ennyi szereplő asszem elég lesz izelítőnek :-) 

Összefoglalva:
Egy igen izgalmas animét kapunk tele rejtéllyel és fájdalommal, kitartással, harccal és minden jóval.Egyszer ajánlatos megnézni mert kár kihagyni, ha anime fan vagy akkor kötelező megnézni. Mert szerintem ez is hozzá tartozik azokhoz az animékhez amit minden animésnek ismernie kell. 


Egy kis betekintés az animébe

Köszönöm a figyelmet :-)


Észrevételeiteket vagy véleményeiteket a megjegyzések részbe várjuk.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése