2013. június 19., szerda

Death Note

Yagami Light egyáltalán nem átlagos középiskolás, ugyanis csodagyerek. Magasan kiemelkedik az átlag tanulók közül, írtó jó stratégiai érzékkel, felfogó képességgel és rögtönzéssel. Az ő kezébe kerül egy Death Note, vagyis a shinigamik (halálistenek) által használt könyvek egyike. A sorozatot ez az egyetlen (majd később néhány másik) könyv tartja lendületben, ennek köszönhető az egész bonyodalom és a rengeteg felfoghatatlanul egyedi fordulat. Klisé, másolatszag sehol, de még csak animés körökben is teljesen egyedi sorozat, mely az utolsó percig kiszámíthatatlan.

37 rész, melyben ugyan van üresjárat, de azok a részek kezdeti jelentéktelenségükkel alapozzák majd meg a későbbi csattanót. Melyből több is van az animében, ha nem figyelünk kellőképpen, kapkodhatjuk a fejünket. A könyv szabályaival történő cselezgetések színt visznek a sztoriba, az elrugaszkodás a valóságtól pedig csak és kizárólag ennyiben mutatkozik meg, ugyanis egy teljesen realisztikus jelenkori Japánt (de később Londont, Los Angelest) láthatunk, teljesen hihető karakterekkel. A halálistenek, akik a szürreális vonulatot képviselik, de mivel ők saját kényelmüket semmiért cserébe sem dobnák fel, nem sok vizet zavarnak, csak passzív megfigyelők. Ryuk, Light kísérője csak az almát szereti, de azt nagyon.

Saját vélemény:

Ez az egyetlen olyan anime amit eddig megállás nélkül néztem végig mert annyira megfogott a cselekménye. Ez az egyik kedvencem, bár grafikailag nem a legjobbak közzé tartozik de a cselekménye,a fordulópontok, csavarok mindent kárpótolnak. Szerintem egy krimihez hasonlít mert itt is a  szereplők az animében csak a végén tudják meg az igazi gyilkos kilétét. Bár egy kriminél izgalmasabb. Ehhez az animéhez eddig hasonlót sem tudtak összehozni. Az író nagyon tudhat valamit mert ez nagyon jól összehozta le a kalappal előtte :-)


Lássunk pár szereplőt is akkor:


Yagami Light(Kira):

Nos ő a történetünk főszereplője aki igen inteligens, megfontolt, jó stratéga és korához képest nagyon tapasztalt szinte bármi téren.Többet nem szeretnék elárulni mert az rontani fogja az élmény faktort :-)







L:

A teljes neve is kiderül a műben, annyit el árulok, hogy ő a világ legjobb detektivje. Ő lesz megbízva Kira leleplezésével.Ő is hasonlít Light-ra tulajdonságok terén.





Ryuk:

Ő Kira tettes társa, alapjában véve megfigyel csak, de van egy negatív tulajdonsága ami igen vicces, de nem lövöm le a poént aki kiváncsi rá nézze meg mi lehet az :-)






Vannak még más szereplők is de őket már nem mutatom be, de felsorolom:


                                    Near


                                    Mello

                          Amane Misa



Kritika:

Lehet, hogy elfogult vagyok az animével de nem igazán tudok negatív kritikát róla írni, maximum a grafikába lehet belekötni másba nem igazán. Aki talál benne negatív dolgot értesítsen róla. Alapjában véve egy igazán jól kivitelezett anime, ez inkább a felnőtt, érettebbeknek szóló műfaj. Elég érettnek kell legyünk ahhoz, hogy megértsük a cselekményét. Biztos van olyan akinek nem fog tetszeni a Death Note de ez mind csak ízlés kérdése az egész. Egyik pozitívuma, hogy ezelőtt még sosem csináltak ilyen animét és mégis nagy siker lett belőle. Minden tiszteletem a szerző-é, hogy ki tudott találni egy ilyen fantasztikus animét.


Akit érdekel az nézze meg a trailert, igaz fent van az anime magyar szinkronnal is, de japán szinkronnal magyar felirattal kötelező, hogy ha anime fan vagy :-)



Akinek bármi észrevétele vagy véleménye van az jeleze a MEGJEGYZÉSEK résznél  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése