2013. június 2., vasárnap

Hellsing

Létezik egy szervezet melynek neve Hellsing Intézet. Az igazgatója Sir Integra Wingates Hellsing, kinek feladata, hogy a vámpírokat és a szörnyeket Nagy Britannia határain belül elpusztítsa, és egyetlen felettese a korona. Azonban a Vatikánnak is van egy hasonló szervezete a 13. rend, az Iscariot, ők világméretű harcot folytatnak, csak Nagy Britanniára nem terjed ki a hatáskörük, ennek eredményeképpen a két szervezet nem jön ki jól egymással, mondhatjuk hogy gyűlölik egymást, de mindkettő tartja magát a határokhoz, így egyeztek meg. A Hellsing alapítója Abraham Van Hellsing jóvoltából az intézet tulajdonában van a legerősebb vámpírnak Alucardnak, aki Integra minden parancsát teljesíti. A feltéten engedelmességet azonban, csak a mindenkori Hellsing örökösnek adja meg. A természetfeletti erején és különleges képességein kívül Alucard segítségére van a harcban két pisztolya Casull és Jackal. Az Intézet rendelkezik még egy vámpírral, aki az egyik küldetés során került a házba, a neve Seras Victoria.

Baloldalt fent: Seras, Középen: Integra, Jobboldalt fent: Alucard
A S.A.O.-s kritikával kapcsolatban sokaktól meg kaptam, hogy spoilereztem. Na akkor most nem fogok de ha ezt így kevésnek érzitek amit le írtam, akkor kibővíthetem és lehet olyan hosszú mint a S.A.O.-s. Bár ez a kritika és Heti Anime Vegyes 3. része ki egészítik egymást szerintem.


Saját vélemény:
Személy szerint nekem nagyon tettszett az anime és az a pár OVA amit láttam, valamint a manga is. Én csak ajánlani tudom ezt a rövid 13 részes kis animét. Persze inkább olyanoknak akik szeretik a véres vámpíros animéket, mert itt ott "kicsit" véres jelenetek is szerepet kaptak. Az OVA-t és a mangát viszont télleg csak erősebb idegzetűeknek ajánlanám mert ez a kettő durvább az animénél. Vagyis ilyen 15 éven felülieknek ajánlanám inkább.

Walter C. Dornez
Kritika:
A további történet később bontakozik ki, komolyabb és erőszakosabb lesz mint a kezdet, ugyanakkor lebilincselőbb is. Több szereplő is feltűnik, de még a kisebb mellékszerepekben is igazi egyéniségek vannak.
A manga rajzolása minden csak nem szokványos, ettől eltérően az animek a hagyományosabb és gyakrabban használt karakterábrázolásnál maradtak.  De hibák is vannak természetesen. Úgy gondolom, viszonylag fejlett a szépérzékem, talán ezért is zavar annyira a női karakterek ábrázolása. Siralmas, komolyan, pedig az alkotó jól bánik az árnyékokkal és fényekkel, hatásos képeket tud a néző elé tárni. Viszont ruhák és frizurák tekintetében remélem próbálja fejleszteni magát. Persze az sem elhanyagolható, hogy a manga '97-ben indult, és az anime rajzolása megfelel a 2001-es szintvonalnak így ez talán bocsánatos bűn. Tehát egyáltalán nem ronda, de nem is gyönyörű, viszont kellemes a szemnek.
Seras Victoria
A történet nagyon tetszetős. A műnek nincsenek nagy mondanivalói, de így is rengeteg pszichológiai nyomást hoz az emberre, mint pl.: Seras Victoria csökönyös ragaszkodása, hogy ember maradjon annak ellenére, hogy már vámpír, vagy az elvakult fanatizmus visszataszító és elszomorító arca. A hangok és effektek nagyjából rendben vannak, a szinkron azonban kíváló, mint mindig. Nakato Jouji tökéletes Alucard szerepében és Sakakibara Yoshiko Integral-ként is tökéletes, a kellemesen mély hangja nagyon hozza a karaktert. De Walter és Anderson hangja is nagyon rendben van. A zene kellemesen bizsergeti a fület, a jazz, rock és swing váltakozása, ünnep a hallgatónak. Yasushi Ishii egy minden ízében hangulatos és remek zenét szerzett.
Aderson VS. Alucard
Összefoglalva:
A történet elég jónak mondható bár "kicsit" véres. Ugyan ez elmondható az anime és OVA-król, bár az anime kicsit könnyebben emészthetőbb. A manga a frizurák és ruhák tekintetében elég gyenge bár '97-es így szerintem elhanyagolható. És az anime rajzolásával sem sok gond van, csak akik leginkább 2011-es vagy 12-es animéket láttak nekik ez az anime rajzolásilag elég gyenge lehet, de 2001-es tehát ezt is figyelembe véve túl sok gond nincs ezzel sem. Tehát nyugodt szívvel ajánlom bár inkább csak unalmas délutánokra.

A titokzatos Alucard
Kapcsolódó cikkek: Mi is az az OVA?, Heti Anime Vegyes 3. rész
Kritika és leírás forrása: Internet, és saját agyam :D


Hellsing Opening 1

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése