2013. június 20., csütörtök

Toki wo Kakeru Shoujo


„Az idő fölött járó lány” című movie egy átlagos gimnazista lányról szól (Makoto),aki éli mindennapi életét egészen addig,amíg be nem téved a kémia szertárába. Ezen a helyen talál egy fémdió kinézetű tárgyat,amit nem tud megtekinteni alaposabban,mert egy apró zajra lesz figyelmes. Hátratekint,és azzal a lendülettel el is esik,majd még az arcába landol egy csomó füzet. A füzetek lezuhanása előtt azonban része lesz az időutazás mámorában. Persze,akkor ő ezt még nem érzékelte. Valójában úgy könyvelte el ezt az egészet,mint egy látomást. Gondolta,ez biztos mindenkivel megtörténik. Ezt elfelejtve,gondtalanul megindult hazafelé,de 
egy problémába ütközött. Nem tudott megállni a biciklijével,és közben a vonat csak közeledett felé. Az ütközés elkerülhetetlen volt. Páff! A főszereplőnket elütötte a vonat. De vajon mi lesz a történetünk folytatásában,ha már a főszereplőnk halott?

Másodpercekkel később Makoto az aszfalton találja magát. Az egyik gyalogost elsodorva csak bambul,mint akivel ez már megtörtént volna. Megfordult a fejében: Visszatértem volna a múltba? Igen! Az egész történet ezen fog alapulni,ahogy ez már a címből is levehető volt. Sok kérdés felmerül az időutazás gondolatával kapcsolatosan. A nagynénije teszi fel azonban a legbölcsebb kérdést,ami tulajdonképpen válasz mindenre: Vajon azért, hogy ő most kapott valamit, ami boldogságot okoz neki, másnak nem kell-e szenvednie? 

A történet múlásával egyre több szerelmi bonyodalom lesz jelen,ami Makoto besegítő kavarásának lesz köszönhető. De,hogy mi lesz a történet legvégén? Kiderül,ha megnézitek az animét!

Szereplők:




Kouske: Ő a történetünk hős szerelmese és okostojása. Makoto mindig azon van,hogy segítsen neki,hogy összejöjjön egy lánnyal,akinek a kedvelését titkolja. Valójában nem igazán mutat ki semmilyen vonzódást a fiatalabb lány iránt.










Kaho: Halálosan szerelmes Kouskeval. Makoto mindig ott pattog körülöttük,hogy végre beteljesülhessen Kouske és Kaho szerelme.








Yuri: Szerelmes Chiakiba. Próbál felé közeledni,de Chiaki nem engedi közel magához.








Chiaki: Ő egy mufurcnak tűnő,ám mégis verekedős,jó fej srác. Szereti Makotot úgy,ahogy van. Időugró ő is. Nem mindenkit enged közel magához,csak pár embert. A mi esetünkben Kousket és Makotot.







Kazuko: Makoto nagynénje. Ő egy restaurátor,aki mindig segít megfejteni a Makotoban felmerülő kérdéseket.





Makoto: Ő a legjobb! Vidám,bohém,ügyetlen,odaadó,önzetlen(kivéve,ha pudingról van szó),butácska és nagyon aranyos. Ami Chiaki és közte kialakul,az valami hihetetlen. 


Kritika:


Véleményem szerint egy nagyon könnyed animéről van szó,ami igazán előhozza az emberben megbúvó érzéseket. Elgondolkodtatásra bír,és nem utolsó sorban sok tulajdonságot felelhetővé tesz a valós életben. A grafika nagyon szép,és a történet is nagyon szépen le van vezetve. Ilyenkor mondjuk sajnálom,hogy ez csak egy movie,és nem egy sorozat,mert most mondjuk szívesen megnézném a folytatását. A vége talán a legszebb. A befejezés ragadott magával a legjobban. Valósággal továbbgondolja az ember a történetet. Hihetetlen szép a zene is. Mondjuk nem csodálom,hogy így megtetszett,hiszen számos díjjal büszkélkedhet ez az anime,mint pl. Japán Akadémia-díj,Japán Média Művészet-díj,Tokió Anime-díj,stb. 
A saját készítésű AMV-met is megtekinthetitek,hogy jobb összképet kapjatok erről a movie-ról.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése