2013. június 28., péntek

Ao no Exorcist


Az Ao no Exorcist 2009-ben látta meg a napvilágot mangaként, nagy népszerűségnek örvendett és hamar animét is készítettek belőle. Az első évad 2011-ben jelent meg. Azért mondom, hogy az első, mert a manga még most is fut, úgy hogy várhatóan több évad is napvilágot fog majd látni. Vajon miért is ilyen felkapott ez az anime? Az most kiderül!!!
A történetünk arról szól, hogy a világunknak(Assiah-nak) van egy pontos mása, tükörképe annyi eltéréssel, hogy azt a helyet démonok lakják ezt a helyet Gyehenának nevezik. A két világ párhuzamosan él egymással, ám a démonok át tudnak menni Asiában, és ott nagy felfordulást csinálni. De a démonok között is van egy aki nem képes a saját testében átjönni Asiába ő nem más mint a Sátán maga. Ahányszor átlépet az emberek világába egy emberi test sem volt képes hatalmas erejét elbírni kivéve egy nőt. Ennek a nőnek lett két gyermeke a Sátántól. Az egyik gyermek Rin megkapta sátán erejét és az emberekét is ezért ő egy fél démon.  A másik fiú Yukió, Rin öccse akinek nincsenek démoni képességei ő nem kapta meg a Sátán hatalmát. Viszont kis kora óta látja a démonokat. Meg kell említeni azt, hogy Rin démoni ereje el van zárva egy kardba. A cselekményünk ott kezdődik, mikor Rin-t megtámadják és vissza kapja démoni erejét. Innen kezd érdekessé  válni az anime. Annyit árulok még el az animéből, hogy  jelenleg 25 rész és egy speciál látható. Ha többre is kíváncsi vagy akkor nézd meg garantálom, hogy megéri megnézni!!!

Vélemény:

Nos alapjában véve egy igen izgalmas és pörgős animét kapunk a cselekményt sem húzzák el sokáig már az első résznél beindul. Bár harcok terén lenne mit csiszolni rajta mert nekem a harcok nem voltak elég látványosak. Karakterileg kifogástalan. Ez egy igazán jó anime ajánlani tudom bárkinek igaz nem tartozik a kedvenceim közzé de attól még jó.

Rin:

Ő a főszereplőnk az animében korához képest nem valami eszes még mindig olyan mint egy gyerek, bár  veszélyes helyzetekben komoly tud lenni és elő tör belőle a felnőtt énje is.





Yukió:

Ő Rin öccse sokkal érettebb nála. Mindig komolyan vesz mindent ritkán viccel vagy nevet. Ez lehet azért is van mert már kis kora óta látja a démonokat.













Kritika:

Szerintem a grafika hagy egy kis kívánni valót maga után, ehhez a cselekményhez jobb kidolgozás kellet volna. A cselekménye egész jó, bár volt egy-két hely ahol kicsit ki akadtam mert vannak benne ellentmondások. Például: Tudjuk, hogy Rin démoni ereje bele van zárva a kardba és csak akkor tudja azt használni, ha kihúzza. De akkor  hogyan tud démonná változni, ha akard nincs is nála, meg ki sincs húzva. Ez azért nagyon nagy hiba. Amikor az animébe többször is elhangzott, hogy a kardja nélkül nem lehet démon. Tudom, hogy sokan fogják mondani majd, hogy a kard azért van , hogy vissza fogja az erejét. De az egész erejét a kardba zárták nem akkor meg nincs mit vissza fogni rajta. Végül a szereplőkkel elégé meg voltam elégedve, mert nem voltak sablon formák és ez elég érdekessé tették az animét, mert nem igazán lehetett tudni, hogy mi lesz a végkifejlet. A befejezést elég jól oldották meg, bár én vártam volna egy jó kis harcot a végére egy jó nagy démonnal. A befejezésből és a mangából is megtudhatjuk, hogy lesz második évad is de hogy mikor az még kérdéses.



Összefoglaló:

Ez egy olyan anime amit ajánlok mindenkinek, hogy legalább egyszer megnézze, mert elég jó a cselekmény menete és a szereplők tulajdonságai nem találunk benne sablon elemeket.




Akit érdekel nézze meg a trailert is.

Kérjük észrevételeiteket a Megjegyzések alpontba írjátok le.
Köszönjük

2 megjegyzés:

  1. Rin démon ereje addig a percig volt csak teljesen el zárva a kardban míg fel nem tépte a pecsétet és miután kihúzta a kardot a hüvelyéből már nem volt el zárva ezért tud folyamatosan démon lenni viszont a harci erejét csak akkor tudja használni mikor kihúzza a kardot . Mondhatjuk hogy a kardjával tartja féken a démon erejét mikor el törik a kardja ezért fog őrjöngésbe kezdeni.
    Szóval a kard igazból "urna"ként funkciónál mint sem zárként :)

    VálaszTörlés
  2. Az egyik része. A másik, meg hát az édes anyjukat szállja meg (mármint hordozó test) akkor miképpen ejtheti teherbe egyazon helyzetben, valami hermafrodita ? :) :)
    Nekem ez a bemutató nagyon fura, inkább elveszi az egészséges érdeklődést.
    A másik: több test is el bírta az erejét, mert a célja nem az volt, hogy örökre megszállja azokat, hanem hogy létre hozza a tökéletes befogadó bábot. Az idővel volt a gond és a hatalmával. Ami a különleges csavar, hogy mindig nagy erejű spirituális vezetőket spécizet ki, akik rájuk vadásztak.
    Az 2 fiú közül mind ketten örököltek. Rin embernek született, de démon lelke van, aminek elzárását a kard jelképezi. Az ereje azért se volt meg, mert nem vált még serdülő fiúvá. Még célzás is van, a születés napja :)
    Yukio ember testben és lélekben. De lehet rosszul emlékszem, 2 petéjű testvérek. S az átok pecsételte meg őt a magzaton belül, Rin által. Úgy emlékszem mint átok, "beütés " ként jelzik, hogy a démoni erő megfertőzte.
    A többiben egyet értek Rin el ;) :)
    Amúgy klaasz lett 3:)

    VálaszTörlés