2013. június 17., hétfő

Devil May Cry

A Devil May Cry-ról  elsőnek mindenkinek a játék jut eszébe, de itt most az animéről lesz szó. A játékokból megismert Dante történetét 2007-ben dolgozta fel a MADHOUSE stúdió. Dantén túl viszontláthatjuk Trish-t és Lady-t, valamint régi barátainkat, a démonokat is. Dante mit sem változott, modorát és szokásait magával hozta a játékból. Az anime története epizódos jellegű, minden rész 1-1 küldetést dolgoz fel, melyekért Dante természetesen egy fillért sem kap, sőt, csak tovább növeli adósságait. A sorozat elsősorban az akciókra, a pörgős csatajelenetekre koncentrál, belecsempészve azért némi társadalomkritikát is egy-egy elejtett mondatba. Komoly filozófia mondanivalót ne várjunk tőle, viszont bőségesen kárpótolnak minket ezért a véres akciójelenetekkel.

Saját vélemény:

Egyszer meglehet nézni unalom űzőnek, de sokkal többet vártam volna így csak egy közép szerű animét kaptunk. Egy-két izgalmas csata jelenet belefért volna.


Kritika:

Őszintén megmondva nem fogott meg a cselekménye a D.M.C.-nek sem a csata jelenetek elhamarkodták őket. Többet vártam volna MADHOUSE-tól, a grafikával megvoltam elégedve mind a szereplőkkel. A végén szintén a leglényegesebb harcnál jóformán semmit nem mutattak megint két perc alatt lekaszabolta 3-4 vágásból. Mindegyik csata jelenet dögunalmas volt. Szereplőket tekintve igen változatos de nem igazán ismerjük meg őket. Az egész cselekmény a főszereplő körül forog aki nem más mint Dante. Az igazán jó benne, hogy készítők nem spóroltak a vér látványával mert akad benne bőven. Szóval ez nem egy gyerekeknek való anime. Ahhoz, hogy megértsük az animét kell ismerjük a játékot is mert itt csak bizonyos részeket ismerhetünk meg belőle. Átlagba ez a hiba minden olyan animével amit egy játék alapján készítenek.












Bemutatok néhány szereplőt:

Dante:

Közelebbről  megismerve egy igen kedves, megértő, néha már gyerekes is. Igaz nem túl beszédes midig a lényegre törő. Ő nem azért keresi a harcokat mert fizetnek érte, azért mert élvezi a démonok öldöklését, habár ő is félig démon-félig ember.






Trish: 

Nem sok mindent tudunk meg róla, csak annyit, hogy egykor Dante társa volt, de most már magányosan végzi a munkáit.















Lady:

Róla sem tudunk meg sok mindent, csak annyit, hogy néha napján rásóz Dantére olyan munkákat amit nem akar elvégezni vagy magában nem tudna persze nem fizet Danténak ezért semmit mivel tartozik neki. Néhányszor ki is használja és még több tartozást rak a vállára.




Ha a többi szereplőre is kíváncsiak vagytok akkor nézzétek meg a D.M.C.-t

Össze foglalva: 

Annyira nem rossz  egy anime igaz vannak benne kisebb-nagyobb hibák , de egyszer meg lehet nézni. Az, hogy kinek mennyire nyeri el a tetszését az személytől és ízléstől függ.



Egy kis ízelítő a D.M.C.-ból  akinek teszik az nézze meg a teljes animét  


Akinek bármi észrevétele van a bemutatóval vagy a kritikával azt kérjük jelezze a Megjegyzések alpontnál.

8 megjegyzés:

  1. Én jelezném, hogy SENKI NE NÉZZE MEG MAGYAR SZINKRONNAL CSAKIS JAPÁN SZINKRONNAL! :D

    VálaszTörlés
  2. Èn azt mondom,miután előbb néztem az animét ès csak aztán játszottam a játékkal,hogy ilyen kevés rèaz alatt ennèl jobban nem tudták volna kifejteni 4 játék összes eseményét. Szeretem mindkettőt :) viszont a japán szinkron valóban kötelező.

    VálaszTörlés
  3. Egy névtelen KritikaKritikus2013. június 17. 14:37

    Véleményem szerint egy nagyon jó anime csak elég érettnek kell lennie valakinek ahhoz hogy megnézze nem úgy mint a kritika írója de ízlések és pofonok :)!Szerintem egyáltalán nem szükséges ismerni a játékot mielőtt megnézzük mivel én is előbb láttam az animét utána volt szerencsém kicsit a gamehez is és mégis egyik kedvenc animé-nek mondhatom! Az hogy a szereplők hátteréről nem igazán beszélnek az fokozza a zártságot a titokzatosságot amit az anime rejt magában Dantéról se tudunk semmit szinte őt is lassan ismerjük meg ha hosszabb lett volna maga az anime akkor talán mindenki bemutatására lett volna idő de 12x20 perc be nem lehet besűríteni 4-5 karakter élettörténetét mikor milyen szinű zoknit vettek fel nem ? Annyit tudunk meg róluk amennyi épp kell a többit meg rábízza az író a fantáziánkra "ami néhány embernek nincs -.-" szóval középkategóriánál jóval többet érdemel szerintem egy erős 8 vagy 9 et a 10ből simán! A csatajelenetek és maga a történetvezetés is pont a 12 részbe illő nem túl gyors nem túl lassú vontatott szóval ezt sem róhatnánk fel rá szerintem! Egy ilyen rövid animébe szerintem pont elég csata vér küzdelem volt hogy élvezetes legyen :3 ! Csak kell egy szellemi érettség az egészhez nem 10-12 éveseknek való anime véleményem szerint! De mindenki maga dönt én ajánlom nézze meg mindenki aki teheti ÉS AHOGY ELŐTTEM SZÓLTAK JAPÁN SZINKRON!!!! (bár egy jó animés nem igazán néz szinkronos animéket nem adja vissza a karakterek személyiségét bár nem is erőlködnek hogy ez sikerüljön a szinkronkészítők ahogy látom)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elhiszem, hogy te ezzen a véleményen vagy de én kritikus vagyok nekem ez a dolgom, hogy kritizáljam. Senkinek sem mondtam h ne néze meg mert ez izlés kérdése. De anyit modok h ha összevetjük más hasonló animékkel akor beládhatod h nincsen azon a szinten D.M.C.

      Törlés
    2. "Egy névtelen KritikaKritikus" én nagy fan-ja vagyok az egész DMC-nek, de sajnos nem tudok veled egyet érteni. Tényleg sokkal többet ki lehetett volna hozni az animéből, ha már a játékok (szerintem) rohadtul jól sikerültek. A karakterekre igazából azért nem raktak nagy hangsúlyt mert a játéksorozatból meg lehet őket ismerni. Bevallom én annyira nem élveztem a Devil May Cry-t animében. Egyszer-kétszer meg lehet nézni, de se több se kevesebb.

      Törlés
    3. Kösz az egyet értést :-) Végre valaki meg is érti amit leírtam :-)

      Törlés
    4. Ez egy sör lesz bátyja :D

      Törlés
    5. Jó kritika volt tőled "Egy névtelen KritikaKritikus"
      Néha agy fagyást kapok 1-2 kritika után ami az "én úgy gondolom" gondolatba van tömörítve.
      Ez az anime nem a vér miatt 18+, ennél több vér van minden más műben :D Szerintem a záró jelenet és a börtön lázadás haláli.
      S a történeteken átfolyó démonok által jelképezett, eszme futtatás és kissé hitbe vetettet filozófia.
      Számomra egy alapmű, magát a játékot nem toltam, bele néztem, de nem igazán az én stílusom, van hasonlóan jó hentelős elég 3:)

      Törlés