2013. június 9., vasárnap

Highschool Of The Dead [H.O.T.D.]


A csapat.
A Fujimi Gimnázium tanulói még biztos nem találkoztak zombikkal, mert nagy riadalmat keltett a diákok és tanárok közt a felbukkanásuk. De mi már tudjuk azt, amit még a tanulók nem, hogy ez egy önszerveződő társulás, ahol a tagokat erőszakos toborzás útján szerzik. Itt egy kis hami, ott egy kis nyami, s már is beállt a nyálcsorgatók közé az áldozat, ahol a gyorsétterem, egy emberekkel jól teletömött helyiséget jelent, és nem a hamburger árust, ahol extra burgert kapsz dupla sajttal, hozzá pedig sült krumplit.

Főhőseink - na azért ilyenek is vannak - a szerencsének és a jó helyzetfelismerésüknek köszönhetően elkerülik, hogy az étlapon végezzék, miközben társaik hullanak körülöttük, mint a legyek. Minek köszönhető a zombigerjesztő folyamat? Egy halálos vírusnak, amely elszabadul a világban, hogy utána anyósunk, utált ellenfeleink, riválisaink vagy fárasztó rokonaink egy éhes zabagépben végezzék.

Legfőbb főhősünk, név szerint Komuro Takashi az első volt az iskolában, aki kiszúrta, hogy valami nem stimmel, ami valljuk be őszintén nem volt nehéz, mert épp előtte történt az első támadás. Takashi fogta szeretett nőjét, Miyamoto Rei-t, s elindultak, hogy kitörjenek a - közben - halálos csapdává vált iskolából, ahol a diákoknak már nem a számtan és az algebra vagy a japán irodalom gyöngyszemei kötötték le minden figyelmüket, hanem a még élő társaikba belekukkantsanak néhány jó falat reményében. Takashi és Rei menekülés közben egy kisebb csapat túlélőt gyűjt maga köré, hogy utána közösen elinduljanak a városba. De a túlélőkaland még csak most kezdődik.

Saját vélemény:

Szerintem nagyon jó anime, igaz kicsit véres, de ez hozzá tartozik a műfajához.  A műfaja ecchi-horror ami  igazán élvezetessé teszi az animét a felnőttebb korosztálynak. Maradjunk annyiban, hogy nem gyerekeknek való a H.O.T.D. mert elég sok benne a véres, kaszabolós jelenet amik igazán jóvá és izgalmassá teszik az animét és persze kimaradhatatlan az ecchi részek amiket pazarul oldottak meg benne. Látszik, hogy a Madhouse stúdió készítette nem fukarkodtak a karakterek és környezet kidolgozásánál, grafikailag kifogástalan animét kapunk. Első látásra kaptárhoz hasonlít, pont ugyan úgy vírus terjed el, akit meg harapnak átváltozik... Már az első rész után nem tudtam abba hagyni a nézését, mert a cselekménye megfogott. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom mert rendesen van benne aprítás és persze a hozzá járó vér is.

A készítők az ecchi jelenetekkel sem fukarkodtak, mert akad benne bőven, nincs olyan rész ahol nem volna egy kis villantás vagy egyéb dolgok belecsempészve de némi humorral. Szerintem legalábbis ettől még élvezetesebb lett az egész anime.

Kritika:
Szereplő téren igen változatos, bár szerintem azért azzal kicsit eltolták, hogy használták a sablon formákat.
Például:
Takashi: Ö az a személy aki minden áron meg akarja menteni a barátait és a szerelmét még az élete árán is akár
Saya: A Tsundere karakter aki okoskodik,  irritáló és nem sok mindent csinál egész végig a filmben.
A többi karakterhez pozitív a meglátásom mindegyik nagyon tetszett:
Shizuka: Mondjuk nem valami értelmes személyiség, de az ecchi jeletekhez kíválló karakter.
Kouta: Igaz az elején dagadt  nyomi fiúnak látszik, de amint lőfegyvert vesz magához egy brutális állat lesz belőle. Így még akció dúsabb jeleneteket láthatunk majd.
Saeko: Ez a karakter tetszett a legjobban. Lehet, hogy nő, de egy szadista állat is aki szeret gyilkolni. Ezt a karaktert nagyon jól eltalálták ehhez a műfajhoz tökéletes.

Sokan mondják, hogy elrontották a H.O.T.D.-et  azzal, hogy ecchi és  fanservice-t raktak bele. Szerintem  azzal, hogy bele rakták mind a kettőt attól lett igazán pörgős és élvezhető a film. Nekem csak két valamivel volt a gondom az pedig a zombik és a befejezés . Azt eddig is tudtam, hogy nem éreznek fájdalmat de hogy vakok is legyenek, meg ha 5m előttük beszélnek azt nem hallják meg, de ha 20m-ről meghallják, hogy ha valaki csörömpöl.A befejezés nagyon laposra sikerült és nem igazán derül ki, hogy lesz-e második évad is vagy sem.


Összefoglalva:
Aki szereti ezt a műfajt az nézze meg mert megéri. Egy két bakitól eltekintve kiváló animét kapunk amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Nekem ez az egyik kedvenc animém, hiába sokan leszólják meg ócsárolják de ez akkor is egy jól sikerült anime lett. Őszintén megmondva én nem bánnák egy második évadot. Mert nekem nagyon bejött a H.O.T.D. Akinek meg nem tetszik az akkor ne nézzen ilyen műfajt.



Akit érdekel nézze meg a trailert!!!!

Írta: Tamás Gyenge

2 megjegyzés: